24.01.

Väsynyt riitelyyn? Haluat lapset pois eroriitojen keskeltä?

Espoossa on nyt tarjolla uudenlaista apua eronneille ja riitaisille vanhemmille sekä heidän lapsilleen. Hollannissa kehitetyssä työskentelymallissa pyritään ammattilaisten ja läheisten tuella helpottamaan nimenomaan lasten elämää – riippumatta siitä, mitkä ovat vanhempien keskinäiset välit. Työskentelymallia kokeillaan nyt ensi kertaa Suomessa.

Toiminta on tarkoitettu perheille, joissa vanhemmat ovat eron jälkeen jääneet pitkittyneisiin riitoihin tai hankaliin väleihin. Vanhemmat eivät ole saaneet apua tai avusta huolimatta eivät ole vielä löytäneet tilanteeseen helpotusta. Aikuisilla on huoli, miten tilanne vaikuttaa lapsiin.

Tarkoituksena on vahvistaa ns. rinnakkaista vanhemmuutta, jonka seurauksena riitely vähenee ja kommunikointi muuttuu mahdollisimman rakentavaksi – etenkin lasten näkökulmasta. Tavoitteena on myös vahvistaa lasten kykyjä selviytyä vanhempien erosta. Lasten takia vanhempia tuetaan rakentamaan heidän keskinäiselle yhteistyölleen sopivaa suhdetta, jossa suhtautuminen eroon voi muuttua hyväksyvämmäksi. Edellisen ei tarvitse tarkoittaa yhteishuoltajuutta vaan yhteistä käsitystä siitä, kuinka he keskinäisistä väleistään huolimatta voivat kumpikin yksinään olla hyviä vanhempia lapsilleen ja jatkaa omaa elämäänsä aikuisina.

Työskentely sisältää samaan aikaan kokoontuvat erilliset lasten ja vanhempien ryhmät. Yhden ryhmätapaamisen kesto on kaksi tuntia ja siinä on välissä pieni tauko. Ryhmissä työskennellään 5-6 perheen aikuisten / lasten kanssa. Työskentelyn edetessä vanhemmat kutsuvat mukaan myös omia läheisiään tukemaan ryhmissä tehtävää työtä.

Ryhmätyöskentelystä kiinnostuneet vanhemmat ottavat yhteyttä Katri-Ina Euramaahan, joka sopii vanhemmille järjestettävän infotilaisuuden, joka kestää noin 30 min ja jossa ryhmän toiminta lyhyesti esitellään. Tämä ei sido vanhempia vielä mihinkään vaan he voivat infotilaisuuden jälkeen rauhassa miettiä halukkuuttaan osallistua. Osallistumispäätöksen tehneille vanhemmille ja heidän lapsilleen järjestetään tammi-helmikuussa 2018 ennen varsinaisen ryhmätyöskentelyn alkua tutustumistapaaminen ryhmien työntekijöiden kanssa. Osallistuminen on perheille maksutonta.

Ryhmän tapaamiset ovat maanantaisin klo 17.30-19.30:
26.2., 12.3., 26.3., 9.4., 23.4., 7.5., 14.5., 28.5. ja 11.6.2018

Paikka: Dialogicin perheklinikka, Upseerikatu 1, Leppävaara, Espoo

Järjestäjät ja lisätiedot:

Espoon kaupunki yhteistyössä Dialogic perheklinikan (www.dialogic.fi) kanssa.
Lisätiedot: tai 0400-697191