Ammattilaisille

Julkaisut ja välineet            Järjestö ja yhteystiedot             Liity jäseneksi

 

Tarjoamme tukea ammattilaisille työskentelyssä lasten ja nuorten eroryhmien kanssa sekä huostaanotettujen lasten vanhempien kanssa. Tarjoamme koulutusta, seuraamme alaan liittyvää tutkimusta sekä kehitämme välineitä perheiden kanssa työskentelyyn.


Lasten eroryhmien ohjaajakoulutus

Kasperilla on pitkä kokemus erilaisista vertaistukiryhmistä vanhempien eron kokeneille lapsille ja nuorille. Järjestämme lasten eroryhmien ohjaajakoulutuksia sosiaali-, terveys-, ja kasvatusalan ammattilaisille, jotka haluavat käynnistää lasten erovertaisryhmätoimintaa tai kaipaavat menetelmiä eron käsittelyyn lasten kanssa. Lasten vertaisryhmätoiminta sopii hyvin toteutettavaksi monenlaisissa eri organisaatioissa, jossa työskennellään perheiden kanssa, esim. osaksi perhekeskustoimintaa.

Ohjaajakoulutus koostuu ennakkotehtävästä,  2 1/2 lähiopetuspäivästä sekä omasta lastenryhmän ohjaamisesta yhdessä työparin kanssa.   

Ilmoittaudu mukaan tuleviin koulutuksiin

Helsingissä järjestämme seuraavan koulutuksen 11.-12.12.2018. Tässä esite Helsingin koulutuksesta. Kasperissa käytämme lastenryhmissä myös kouluttamiamme ulkopuolisia ohjaajia työparina. Jos olet kiinnostunut ohjaamaan meillä ryhmää, voit osallistua koulutukseen.

Raumalla järjestämme kaikille avoimen koulutuksen 12.-13.2.2019. Tässä esite Rauman koulutuksesta.

Koulutuksen tavoitteet:
Ymmärrät alakouluikäisten lasten erovertaistukiryhmän perusperiaatteet ja mitä asioita pitää toimintaa aloittaessa ottaa huomioon. Koulutuksen käytyä osallistujilla on käytössä materiaalit, joiden avulla voi ohjata vertaisryhmän vanhempien eron kokeneille lapsille. Opit käyttämään erilaisia toiminnallisia menetelmiä, joita voit hyödyntää ja soveltaa myös yksilötyössä. Pääset myös pohtimaan, mitä kaikkea tulisi ottaa huomioon lapsen näkökulmasta.    

Koulutuksen teemoja:
– lapsen näkökulma vanhempien erossa
– lasten erovertaisryhmän perusperiaatteet
– ryhmän kokoaminenja ohjaajan rooli
– vanhemmuuden tukeminen lastenryhmän rinnalla
tutustuminen 6 tapaamiskerran lastenryhmämalliin ja siinä käytettäviin menetelmiin 

Kerron mielelläni lisää vertaisryhmämallista ja koulutuksesta. Suunnitellaan yhdessä, miten vertaistukea voisi olla jatkossa saatavilla myös teidän alueenne lapsille, joiden vanhemmat ovat eronneet. Koulutusvarauksia voi tehdä vuodelle 2019!
Ota yhteyttä: Salla Frisk, , 050 3519593

Palautteita koulutuksesta

Hyvin rakennetut koulutuspäivät: sopivassa suhteessa tietoa, toimintaa, keskusteluja ja taukoja.

Parasta antia olivat yhdessä tehdyt harjoitukset! 

Koulutus antoi tilaa oivaltaa ja pohtia omia ajatuksia. Puhua niitä ääneen ja kuulla muiden ajatuksia ja kokemuksia. Siitä iso + 

Mahtavat kouluttajat! Ihanan innostuneet ja motivoituneet. Materiaalipaketti oli todella kattava ja hyvä!   

Kiitos positiivisestä ja kokemusperäisestä otteesta. Tärkeä koulutus! 

 

_____________________________________________________

kortit

 

 

Vertaiskortit vanhempien eron käsittelyyn

Vertaiskortteihin on koottu lasten ajatuksia vanhempien eroon liittyen. Vertaiskortit sopivat niin vanhemmille kuin ammattilaisille lapsen kanssa erotilanteesta puhumiseen.

Sisältää 50 erilaista korttia, joissa jokaisessa lapsen ajatuksia liittyen eroon sekä ohjeet korttien käyttöön.

Jäsenhinta 20€
Hinta 25€

TILAA