Ammattilaisille

Julkaisut ja välineet            Järjestö ja yhteystiedot             Liity jäseneksi

 

Tarjoamme tukea ammattilaisille työskentelyssä lasten ja nuorten eroryhmien kanssa sekä huostaanotettujen lasten vanhempien kanssa. Tarjoamme myös koulutusta, seuraamme alaan liittyvää tutkimusta sekä kehitämme välineitä perheiden kanssa työskentelyyn.


Lasten eroryhmien ohjaajakoulutus

Kasperilla on pitkä kokemus erilaisista vertaistukiryhmistä vanhempien eron kokeneille lapsille ja nuorille. Järjestämme vuosien 2017-2018 aikana lasten eroryhmien ohjaajakoulutuksia sosiaali-, terveys-, ja kasvatusalan ammattilaisille, jotka haluavat käynnistää lasten erovertaisryhmätoimintaa tai kaipaavat menetelmiä eron käsittelyyn lasten kanssa. Koulutusta on mahdollista tilata omalle paikkakunnalle tai oman organisaation työntekijöille. Lasten vertaisryhmätoiminta sopii hyvin toteutettavaksi monenlaisissa eri organisaatioissa, jossa työskennellään perheiden kanssa, esim. osaksi perhekeskustoimintaa.

Ohjaajakoulutus koostuu ennakkotehtävästä,  2 1/2 lähiopetuspäivästä sekä omasta lastenryhmän ohjaamisesta yhdessä työparin kanssa ja sitä tukevasta verkkokeskusteluista.  

Koulutuksen tavoitteet:
Ymmärrät alakouluikäisten lasten erovertaistukiryhmän perusperiaatteet ja mitä asioita pitää toimintaa aloittaessa ottaa huomioon. Koulutuksen käytyä osallistujilla on käytössä materiaalit, joiden pohjalta järjestetään 6 kerran vertaistukiryhmä vanhempien eron kokeneille lapsille. Opit käyttämään erilaisia toiminnallisia menetelmiä, joita voit hyödyntää ja soveltaa myös yksilötyössä. Pääset myös pohtimaan, mitä kaikkea tulisi ottaa huomioon lapsen näkökulmasta.    

Koulutuksen teemoja:
– lapsen näkökulma vanhempien erossa
– lasten erovertaisryhmän perusperiaatteet
– ryhmän kokoaminenja ohjaajan rooli
– vanhemmuuden tukeminen lastenryhmän rinnalla
tutustuminen 6 tapaamiskerran lastenryhmämalliin ja siinä käytettäviin menetelmiin 

Kerron mielelläni lisää vertaisryhmämallista ja koulutuksesta. Suunnitellaan yhdessä, miten vertaistukea voisi olla jatkossa saatavilla myös teidän alueenne lapsille, joiden vanhemmat ovat eronneet.

Seuraava kaikille avoin koulutus Helsingissä järjestetään syksyllä 2018.

Ota yhteyttä: Salla Frisk, , 050 3519593

 

_____________________________________________________

kortit

 

 

Vertaiskortit vanhempien eron käsittelyyn

Vertaiskortteihin on koottu lasten ajatuksia vanhempien eroon liittyen. Vertaiskortit sopivat niin vanhemmille kuin ammattilaisille lapsen kanssa erotilanteesta puhumiseen.

Sisältää 50 erilaista korttia, joissa jokaisessa lapsen ajatuksia liittyen eroon sekä ohjeet korttien käyttöön.

Jäsenhinta 20€
Hinta 25€

TILAA