Perheiden on saatava tukea sitä tarvitessaan

Suomen Kasvatus- ja perheneuvontaliitto on lastensuojelualan kansalais- ja asiantuntijajärjestö. Tavoitteenamme on tukea lapsiperheiden hyvinvointia ja toimintakykyä.

Sisältö siirretty: Oppaat ja esitteet. Nimeksi Julkaisut

Täältä löydät Suomen Kasvatus- ja perheneuvontaliiton julkaisemat kirjat. Kirjoja voit tilata oheisella kirjatilauslomakkeella.

TULOSSA: ARTIKKELIKOKOELMA NUORTEN EROAUTTAMISESTA. Ilmestyy 12/2012!

Millan isä ja äiti eroavat - miten lasta voi auttaa vanhempien erotessa

Millan isä ja äiti eroavat

(28,00 €). Sirkku Niemelä & Aino Kääriäinen.

Kirjassa keskitytään lasten huomioimiseen ja tukemiseen vanhempien erotessa. Kirjan tarkoituksena on lisätä ymmärrystä erosta ja sen vaikutuksista lapsiin. Tavoitteena on, että kirja auttaa vanhempia tukemaan ja huomioimaan lastensa tarpeita erotilanteessa. Kirja on tarkoitettu kaikille, joita ero koskettaa omakohtaisesti, lähipiirissä tai ammatillisesti.
ISBN 978-951-98642-8-0

Kovakantinen, 107 sivua,
kuvat, ulkoasu ja taitto Tanja Holmberg,
painopaikka Hakapaino Oy, Helsinki 2008.
HUOM! Painos loppunut. Lisää kirjoja tulossa ensi vuoden puolella. Pahoittelemme tilannetta.

Satulaivan matkassa – sadut lapsen apuna vanhempien erotessa

SAtulaivan matkassa

(33,00 €, jäsenhinta 28,00 €). Hilkka Ylönen (toim.), Kuvitus Antti Valta, Graafinen suunnittelu ja ulkoasu Tanja Holmberg.

Kirjan tarkoituksena on käsitellä satujen avulla vanhempien eroa. Satujen aiheet liittyvät erilaisiin tunteisiin, joita lapsessa saattaa herätä vanhempien erotessa. Kirjassa on satuihin liittyviä kysymyksiä ja tehtäviä, joiden kautta voidaan peilata satujen herättämiä mielikuvia lapsen omiin tuntemuksiin. Kirja soveltuu lasten kanssa työskenteleville ammattilaisille, vanhemmille ja muille aikuisille, jotka elävät yhdessä lapsen kanssa perheen erotilannetta. Satulaivan matkassa aikuinen ja lapsi voivat yhdessä luoda aivan oman näköisen matkan erosta selviytymiseen.

ISBN 978-951-98642-7-3
Kovakantinen, 152 sivua,
neliväri-kuvitus, koko 17 cm x 24 cm, sidottu,
painopaikka Kirjapaino Uusimaa, Porvoo 2007.


Olipa Kerran perhe - Arvostava työote perhetyössä (20 €). Maija Hansen. Työkirja perheneuvontatyötä tekeville arvostavasta ja eettisestä vuorovaikutuksesta. Kirja soveltuu myös kaikille niille, jotka haluavat kehittää omia ammattikäytäntöjään asiakkaiden kohtaamisessa. Työkirjan tavoitteena on kehittää perheiden kanssa tehtävää tuloksekasta työtä. Kirja antaa sekä konkreettisia työvälineitä että teoreettista pohjaa arvostavasta työotteesta ja haastattelusta.

Pienilläkin padoilla on korvat - miten lapsi ymmärtää mielen sairaudet? (25,00 €). Sirkku Niemelä & Tiuku Pennola. Työkirja lapsille ja lasten kanssa työskenteleville. 60s. Saatavana sekä suomeksi että ruotsiksi.Yhteiskunnan ongelmat ovat käyneet monella tapaa henkisemmiksi. Myös lapset kokevat arjessaan yhä useammin tilanteita, jolloin aikuinen ei jaksa, on masentunut, käyttäytyy hassusti ja oudosti tai sitten "aikuisten tykkäämisasiat" kuulostavat lapsesta liian monimutkaisilta. Aikuisilta puuttuu usein välineitä käsitellä näitä asioita lapsen kanssa. Miten kuvata masennusta lapsille? Mitä ovat mielen sairaudet tai sellainen väsyminen, joka ei mene nukkumalla ohi? - Kirjaan on koottu vertauskuvia ja leikkejä, joiden avulla voi lähestyä edellä mainittuja vaikeita asioita. Kirjassa on selitetty lapsen kielellä, mitä on masennus tai muut henkiset vaikeudet.

Små grytor har också öron (25,00 €) Sirkku Niemelä & Tiuku Pennola. Pienilläkin padoilla on korvat -työkirjan ruotsinkielinen käännös.

Huoli lasten ja nuorten huumeiden käytöstä ja rikollisuudesta (15,00 €). Juhani Johansson. Diskurssianalyyttinen lähestymistapa lasten ja nuorten syrjäytymisriskeihin. 86s.

 

 

© 2015 Suomen Kasvatus- ja perheneuvontaliitto ry  |  WebDesign: Mainostoimisto Mekanismi