Kapene-päivät 2018

Kasvatus- ja perheneuvontapäivät järjestetään Jyväskylän Paviljongissa 30.-31.10.2018.

Kasvatus- ja perheneuvontapäivät kokoavat yhteen perheneuvoloiden työntekijät eripuolilta Suomea. Järjestämme jälleen kerran johtajille myös oman verkostotapaamisen. Lämpimästi tervetuloa mukaan!

Päivillä on puhumassa mm.

  • YTT Sirkka Alho väitöskirjasta ”Perheiden tukena. Tutkimus kasvatus- ja perheneuvolatyöstä ja kollektiivisesta identiteetistä asiantuntijoiden tulkitsemina”. Perheneuvolan asiantuntijat tuottavat vahvaa kollektiivisen asiantuntijuuden kuvaa, jossa historia kohtaa uudet sosiaali- ja terveydenhuollon reformit. Perheneuvoloiden työntekijät ovat olleet aitiopaikalla ja nähneet pulmat, joiden kanssa lapsiperheet ovat vuosikymmenten mittaan kamppailleet. Esityksessä painottuvat perheneuvolan ammattikuntien yhteiset merkityksenannot sekä toisaalta eronteot muihin perheasiantuntijoihin nähden. Mikä perheneuvolaorganisaatiossa on keskeistä? Mikä erottaa meidät muista? Mitkä piirteet perheneuvolan asiantuntijat tulkitsevat jokseenkin pysyviksi, jatkuviksi tai kestäviksi, kun tarkasteluun liitetään menneisyys, nykyisyys ja tulevaisuus? Tutkimus on tuonut esille perheneuvolan omaleimaisuuden ja mitä kyseiseen organisaatioon kuuluminen asiantuntijoille merkitsee. Tällä identiteettityöllä on merkitystä myös silloin, kun uusia sosiaali- ja terveydenhuollon palveluja kehitetään edelleen.

 

  • Pelitutkija, Mikko Meriläinen: Pelikasvatuksen perusteet. Lasten ja nuorten pelaaminen on monipuolinen ilmiö, eikä vanhemmilla ole aina riittävää tietotaitoa aiheen käsittelyyn. Puheenvuorossa käsitellään pelaamista niin myönteisten asioiden kuin haittariskin näkökulmista, ja annetaan käytännön ohjeita pelaamisen käsittelyyn.

 

Katso tästä päivien ohjelma

_________________________________________________________________________________________________________________________________________________________