Lasten ja nuorten eroryhmät kevät 2019

iStock_000082946727_Medium

Vanhempien eron kokeneiden lasten vertaisryhmissä lapset pääsevät jakamaan kokemuksiaan ja tunteitaan muiden kanssa joilla on samankaltainen elämäntilanne. Vertaisuus on tärkeä osa ryhmien antia.

Vanhempien eroa käsitellään ikätasonmukaisesti; leikkien, piirtämisen, pelaamisen ja tarinoiden kautta. Vertaisryhmä tarjoaa lapsille tilan ja paikan käsitellä vanhempien eroa ilman lojaliteettiristiriitaa. Ryhmien tavoitteena on auttaa lasta käsittelemään vanhempien eroon liittyviä tunteita ja eron tuomia muutoksia. Ryhmissä tuetaan lapsia hyväksymään vanhempien ero osaksi omaa elämäänsä.

Lasten eroryhmiä järjestetään 7-12 -vuotiaille lapsille Helsingissä säännöllisesti. Vanhempien erilleen muutosta olisi hyvä olla kulunut vähintään 4-6 kuukautta ennen ryhmään osallistumista, jotta lapselle on muodostunut käsitys eron jälkeisestä arjesta. Saman perheen sisarukset ovat useimmiten eri ryhmissä.


KEVÄÄN 2019 RYHMÄT:

9-10 -vuotiaiden ryhmä 8.1.-7.2.2019 (yhteensä viisi tiistaita 8.1.-5.2. ja yksi torstai 7.2.) klo 17-19, Itäkadun perhekeskus. RYHMÄSSÄ ON MUUTAMA PAIKKA JÄLJELLÄ!

7-8 -vuotiaiden ryhmä 26.2.-2.4.2019 (yhteensä kuusi tiistaita) klo 17-19, Tullinpuomin leikkipuisto. RYHMÄ TÄYNNÄ!

Voit jäädä jonottamaan mahdollista peruutuspaikkaa kevään ryhmiin täyttämällä hakulomakkeen. Voit myös hakea lapsellesi paikkaa syksyn 2019 ryhmien jonoon samalla lomakkeella. Ilmoitamme mahdollisista lisäryhmistä kevään 2019 osalta tällä sivulla.

Ryhmä on maksuton ja ryhmässä tarjotaan osallistujille välipala. Ryhmään kuuluu vanhempien alku- ja lopputapaamiset. Alkutapaaminen järjestetään ennen ryhmän alkamista. Tapaamisessa mietitään yhdessä vanhempien ja lapsen kanssa ryhmän soveltumista lapselle ja päätetään yhdessä ryhmään osallistumisesta. Lopputapaaminen järjestetään ryhmän päätyttyä. Tapaamisen tarkoituksena on kerätä palautetta sekä lapselta että vanhemmilta ryhmästä ja käydä yhdessä läpi mitä ryhmässä on tehty. Lähtökohtaisesti toivomme molempien vanhempien osallistumista alku- ja lopputapaamisiin.

HAE RYHMÄÄN

Kysy lisätietoja Kasperin eroryhmistä:

Oona Niskanen
 Asiantuntija


p. 050 570 4426