Nuorille

Vanhempien eroon liittyvät verkkopelit:

                                                TUNNEPELI                                                 HUONEPELI

Palaute peleistä on meille tosi tärkeää

PALAUTE

Tässä lisää nuorten tarinoita erosta. Ne ovat nuorten tekemiä työpajoissamme.  Seuraavasta työpajasta kerromme täällä. Ylävalikosta löydät vanhempien eroon liittyviä tunteita ja useimmiten kysyttyjä kysymyksiä. Voit ottaa meihin yhteyttä tai

p1000290

”Olin vanhempieni erotessa 3-vuotias. En tiedä miksi vanhempani erosivat. Silloin oli kai joku riita ja isä lähti ja sanoi, ettei nähdä varmaan usein. Olin vähän hämmentynyt ja ihmettelin mitä tapahtuu. Olen päässyt erosta jo yli, eikä se ole iso juttu enää. Tällä hetkellä asun äidin kanssa ja siskoni on muuttanut pois. Isää tapaan harvoin.”

Vinkki:
Koittakaa miettiä jotain positiivista erosta.

Poika, 14v

 

 

”Vanhempani erosivat ollessani 8-vuotias. Vanhemmillani oli paljon erimielisyyksiä, mutta en tiedä yhtä tiettyä syytä eroon. Silloin ero tuntui tosi surulliselta, kun en ollut osannut arvata sitä. Se vähän pelottikin, kun en tiennyt mitä se tuo tullessaan. Nyt eron jälkeen tuntuu ihan kivalta. Uusia ihmisiä ja uusia asioita on tullut elämään. Asun äidin ja pikkusiskon kanssa ja käyn joka toinen viikonloppu isän luona. Isän luona asuu myös isoveli sekä isän vaimo jonka kolme tyttöä käyvät siellä joskus. Isän kanssa minulla on ihan normaalit välit jotka ovat paremmat kuin ennen ja äidin kanssa hyvät välit.”

Vinkki:
Kannattaa puhua asioista oikeasti ihan rauhassa tai olla jonkun ihmisen kanssa. Kannattaa miettiä omia keinoja.
Tyttö, 16v.

p1000292

 

p1000293

”Vanhempani erosivat, kun olin 12-vuotias. Silloin tapahtui monta asiaa jotka johtivat eroon. Oli pettämistä ja huijaamista. Silloin pääni oli ihan tyhjä enkä vaan uskonut sitä. Nykyään ymmärrän, koska isäni on narsistinen, mutta tuntuuhan ero pahalta. Asun tällä hetkellä äitini ja veljeni kanssa. Veljeni asuu välillä isän luona, mutta en ole itse nähnyt isääni vuoteen. Näemme pari kertaa vuodessa yleensä.”

Vinkki:
Kannattaa puhua erosta. Ero ei ole lapsen syy.

Tyttö 15v

 

”Vanhempani erosivat, kun olin noin 7-vuotias. Ero johtui tietääkseni osittain isän sairaudesta, jossa hänen mielialansa muuttuu nopeasti. En muista kauheasti erosta, mutta silloin se tuntui vaikealta. Äiti ja isä riitelivät ja olihan se aika kauheaa. Välillä olen miettinyt millaista olisi, jos äiti ja isä olisivat yhdessä. Nykyään näemme isän kanssa kerran kuukaudessa ja minusta on kivaa nähdä häntä. Ero ei tunnu nykyään pahalta, koska kaikki on mennyt hyvin ja näemme aika usein. Muutimme myös Helsinkiin, joka oli mukavaa. Asun nykyään äidin ja pikkusiskon kanssa ja näen välillä puoli-isosiskoa ja -veljeä. Minulla on hyvät suhteet kaikkiin perheenjäseniin.”

Vinkki:
Kaikki tulee kuitenkin menemään hyvin, vaikka aluksi tuntuukin vaikealta.

Tyttö 12v.

p1000296